Eesti Eesti kaipaan sinne …🎼🎼

Eesti Eesti…kaipaan sinne perkeleesti!

Kyllä viipyi viisumi Tallinnan, minä hukkasin lanttuni hallinnan. Taoin sormia pöytään kuin nuorempi Charlie Watts.

Viimein saapui paperi tärkeä, pompin ilmaan kuin vailla järkeä. Pian laivaan töytään, sen nimi on Georg Ots

Se on osa Neuvostoliitosta. Siellä digataan Eeva-Riitta Siitosta. Siellä aamuun asti juon Viru Valgeaa! …

Eesti, Eesti, Eesti! kaipaan sinne perkeleesti Eesti, Eesti, Eesti! sinne tahdon vain Eesti, Eesti, Eesti! kaipaan sinne perkeleesti Eesti, Eesti, Eesti! On my mind!…Lauloi Juice.

Berliinistä itään-reissu päättyi nelisen viikkoa sitten. Ajoin Puolan, Liettuan ja Latvian kautta Riikaan, missä hyppäsin Flixbussiin ja hurautin sen kyydissä Tallinnaan.

Flixbussia odottamassa Riian linja-autoasemalla.

Nyt on aika paikata Viron väliin jäämistä. Hyvä ystäväni Antti ”kaima-Karppinen” otti yhteyttä muutama viikko sitten ja pyysi reissukaveriksi. Kaiman alkuperäinen tavoite oli tehdä pidempi reissu Puolaan ym., mutta lähinnä ”selkäkrempan” takia reissun luonne muuttui. Muutaman päivän miettimisen jälkeen soitin kaimalle ja sovimme yhteisestä Viron reissusta. Jo samana iltana otin kartan esiin ja suunnittelin Ridewithgps-ohjelmalla reittiehdotuksen Eestin ympäriajosta. Matkaa kertyisi noin tuhat kilometriä. Aikaa meillä on vain hiukan vajaa kaksi viikkoa, koska kotiin pitäisi palata juhannukseksi. Mikäli aika tahtoo loppua kesken, loppumatkasta Itä-Virossa vaikkapa Rakveresta voi hypätä junaan ja ajaa sillä Tallinnaan.

Eestin ympäriajon reitin aihio.

Ajatuksenamme on ajaa Tallinnasta länteen Hiidenmaalle ja sieltä Saarenmaalle. Saarenmaan jälkeen matka jatkuisi Pärnun ja Viljandin kautta Tarttoon. Sieltä reitti suuntautuu Viron itärajaa ja Peipsijärven rantaa pitkin kohti Rakvereä ja Tallinnaa. Aikataulu-syistä loppumatkasta voi tulla tarve käyttää junaa Tallinnaan pääsemiseksi.

Näitä tuulimyllyjä tapaa vieläkin Virossa.

Huomenna perjantaina on tarkoitus startata. Ensin aamupäivän lähijunalla Helsinkiin ja sieltä iltapäivällä lähtevällä Viking Line-lautalla Tallinnaan. Varusteet on tänä vuonna pariin kertaan jo testattu. Ensin tammi-helmikuussa Intian reissulla (fillarantti12.wordpress.com) ja kuukausi sitten Berliinistä itään-reissulla (fillarantti13.wordpress.com). Kevyellä kuormalla on tavoite lähteä matkaan. Aaveratsu-pyöräni putsasin ja hiukan huolsin sitä sekä vaihdoin etu- ja takarenkaan keskenään.

Huomenna perjantaina alkaa reissu. Onneksi tuo ilmakin on lämpenemässä ainakin sääennusteen mukaan. Kaima-Karppisen treffaan Helsingin rautatieasemalla ja sitten mennään. Toivottavasti jää aikaa pitää blogia totuttuun tapaan. Pysykää kuulolla…

Jätä kommentti